Vagy a Ghee vaj nem alkalmas erre, vagy a csokimmal volt baj. De eros bennem a gyanu, hogy a vaj a hibas. Meg persze a csoki is, ami nem akart folyossa valni, inkabb csomossa. Meglehet nem a legjobb minoseg volt, marpedig itt nem erdemes sporolni vele.
Mindenesetre megosztom a receptet, mert ha valaki mindent betart, es ugy kesziti, ahogy kell, nem tevedhet.
Hozzavalok:
200 g vaj
200 g liszt
200 g csokolade
200 g cukor
6 tojas
fel csomag sutopor
Keneshez:
baracklekvar
Bevonathoz:
100 g csokolade
A csokoladet gozfurdoben megolvasztjuk. A vajat a cukorral habosra keverjuk, egyesevel hozzaadjuk a tojasok sargajat, majd hozzaontjuk a kihult csokoladet, s kanalakent hozzaadjuk a sutoporral elkevert lisztet. A tojasok feherjet habosra keverjuk, majd a kesz piskotahoz adagoljuk. Lagy tesztat kapunk. Elomelegitett sutoben (180°C-os) kb 40 perc alatt, tuprobaig sutjuk.
A piskotat hagyjuk kihulni, majd kivesszuk a formabol, es lapjaban kettevagjuk, es megkenjuk a baracklekvarral az also reszet, majd visszatesszuk a tetejet, azt is megkenjuk a baracklekvarral.
A csokoladet ismet megolvasztjuk gozfurdoben olajjal, es a tortat bevonjuk bele.
A csokoladet ismet megolvasztjuk gozfurdoben olajjal, es a tortat bevonjuk bele.
Nos, az en tortam tesztaja inkabb lett egy csokikrem, es mivel nem volt szivem kidobni, ezert tepsibe tettem, es kisutottem, igy lett a reggelihez keksz, jo par napra.
Eredmenyem:
Kaveval isteni lesz. Magaban mar kiprobaltam, nem tul edes, s nem tul kemeny! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése