vasárnap, március 03, 2013

Hamburger - az olasz fasirt

Mi nem jarunk gyorsettermekbe, es itthon sem sutunk olajban. Felunk a szagoktol. Viszont igy eszunk hamburgert - vagy ha ugy tetszik, fasirtot. Daralt hus, es egyeb osszetevok megegyeznek, de serpenyoben, keves olajon, s grillezett zoldseggel fogyasztjuk. Jelen esetben padlizsannal.
Mint mar irtam, kenyerunk ritkan van itthon, csak grissini szokott itthon allni, azt tortuk ossze morzsava, hogy ellassa szerepet a receptben. 


Hozzavalok
200 g daralt hus
1 szelet toast kenyer tejben aztatva, kicsavarva - mint mondtam, mi grissinit apritottunk es tettunk a tejbe, azt facsartuk ki, s tettuk a hushoz.
so, bors

A hozzavalokat osszekeverjuk, s ha lehetseges, ujra atdaraljuk. Lapos format alakitunk belole, keves olajat forrositunk egy serpenyoben, es fasirtunkat mindket oldalan megsutjuk.
Zoldseget grillezni megintcsak ecceru dolog ;) 
Vekony szeletekre vajuk az adott zoldseget, s csikosra, kockasra sutjuk! 


Felszolgalas utan keves olajat csorgatunk ra, s keszen is vagyunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése