szerda, március 13, 2013

Rozmaringos, tengeri sos focaccia

Olaszorszagban az ember, ha etterembe megy, akkor vagy grissinit tesznek az asztalra, hogy ragcsaljon valamit, amig a megrendelt etel meg nem erkezik, vagy focacciat, ami egy pizzalaphoz hasonlit, de nincs rajta feltet. Legtobbszor, legalabbis ebben a regioban, nagyszemu soval es rozmaringgal szorjak meg, s hoznak nehany szelet mortadellat hozza. A cel nem mas, mint az italfogyasztast megnovelni. A sotol mint koztudott, megszomjazik az ember. Ma en is sutottem egyet, itthon, hogy amikor hasam korog, ne edesseg utan nyuljak, hanem mondjuk egy kis felvagottal ezen csamcsogjak.
Nem olyan, mint az ettermi, de nagyon fincsi ez is.

Hozzavalok:
350 g liszt
250 g viz
6 g so
10 g olivaolaj
szaraz eleszto

A liszt, amit en vettem, mar elesztos volt, ezert nem kellett hozzakevernem semmit, am ha a liszt simaliszt, keverjunk bele egy csomag szaraz elesztot. A hozzavalokat osszekeverjuk. Nagyon laza, hig tesztat kapunk, nem kell ketsegbe esni.
A talbol olaj segitsegevel tepsibe rakjuk a tesztat es kezzel elteritjuk benne, kb 1 centi vastagsagura. Soval, aprora vagott rozmaringgal megszorjuk es forro sutoben kb 20 perc alatt keszre sutjuk. 



Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése