Egy barátnőmnél ettem ezeket a kekszeket először, s annyira ízlettek, hogy úgy döntöttem, itthon is életre keltem őket. Meglepően egyszerű a receptje. Kevés időráfordítás, még nyersanyagban sem bővelkedik, s végre elhasználhattam a régóta itthon álló cornflakeseimet. Nem vagyunk nagy reggelizők, legalábbis kekszen kívül csak kávét iszunk...így szegénykéim ott poshadtak az üveg alján. Jó alkalom volt nekik onnan kiszabadulni.
Hozzávalók:
200 g liszt
50 g étkezési keményítő
150 g cukor
120 g vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
és corn flakes (a legegyszerűbb fajta)
A recept maga is roppant egyszerű. Egy nagy tálban a puha vajat összekeverjük a tojásokkal és a cukorral. Mikor homogén masszát kaptunk, hozzáadjuk a vaniliáscukrot, a sütőport, a keményítőt és a liszt felét. Én eddig a pontig habverővel dolgoztam. Ezután a lépés után viszont jobb kis kacsóinkat használni. Hozzáadjuk a maradék lisztet is, és egy nagyon ragacsos tésztát gyúrunk.
Egy mélytányérba beleszórjuk a cornflakeset, és két kiskanál segítségével kis labdákat formálunk, amit a cornflakesbe forgatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis labdácskákat, 5 centis távolságra, mert a sütőben dagadnak. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Jobb légkeveréses sütőt használni, de nekünk nincs olyan. Nem gond az sem!
Én az első tepsi megtelte után a maradék tésztába kevertem kis kakaóport, nem homogánre, így márványos lett a tésztám.
Itt már kezdenek nőni:
És a végeredmény:
Agyő fogyókúra!!!
Köszönöm, annyira jó látni :)
VálaszTörlésEnni is!!!! Megtelitem magam veluk meg ebed elott.....NEMJOOOO!
Törlés