vasárnap, március 10, 2013

Basmati rizses egytaletel virslivel

Meg mindig a huto kiuritese tortenik, ezert tegnap este, hogy keves idonk volt, gyorsan osszeutottunk egy gyors rizses virslis etelt. A virslit mi a Lidl-bol vesszuk, s grillezve is szeretjuk, majd minden esetben igy keszul, ha van itthon salata is. Mivel tegnap nem volt, csak ket repa, meg egy kisebb szal feheritozeller, amit meg a raguhoz vettem, ezert talaltuk ki, hogy rizzsel esszuk a virslit. Basmatit hasznalunk, mert nem tapados rizs, ezt sos vizben kifozzuk. Isteni illata van, es nem olyan nehez, mint a normal rizs. 
Nem fozok ki keveset belole, mert annyifelekeppen fel lehet hasznalni, s igy egy-ket napig  van mit enni, ha gyorsan kell valami. 
Hozzavalok a rizsen kivul:
14 darab kisebb virsli
2 nagyobb repa
1 kisebb szar feherito zeller
2 tojas
so, bors, olaj

A rizst sos vizben odateszem fozni. Ekozben a repakat megpucolom,a feheritozellert megmosom, s mindkettot felszeletelem. A Wokban megmelegitek 3-4 evokanal olajat, s a zoldsegeket megpiritom, eros tuzon. Kozben a virsliket felkockazom

Ezutan a zoldsegekhez adom, s kisse megpiritom. Ezutan hozzautom a ket tojast. Sozom, borsozom. 
Kozben kifott a rizs, leszurom, s a vacsorahoz szukseges mennyiseget a wokba szedem, osszekeverem, es keszen is vagyunk.

Jo etvagyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése