MMa nekialltam ujbol, bar bevallom, parom nehez ravenni, hogy bevasarlaskor ne 200 g hust vegyunk, hanem minimum 500at. Valahogy itthon nincs a nagy mennyisegre raallva, bar mikor receptert fordulok hozza, mindig oriasi szamokkal ijesztget. Mint ma, amikoris el akarom kesziteni a tiramisu tortat. A receptje: 30 tojas, x g liszt, y g cukor. 30 tojast szerintem a boltok polcain latok egyszerre, nem itthon.
De ne terjunk el a targytol. A ragu.
Hozzavalok:
500 g daralt hus
1 kozepes fej hagyma
1 nagy repa
1 szar feherito zeller
1 uveg paradicsomle (suritett) vagy 1 konzerv paradicsom
so, bors, husleves
olaj
1 pohar vorosbor
A hagymat, repat, zellert felapritjuk, s olajon megpiritjuk. Igyekezzunk azonos mereture es kicsire apritani a zoldsegeket.
Miutan megfonnyadt minden, hozzaadjuk a hust, megpiritjuk, s miutan barnava valt mindenhol, felontjuk a vorosborral, elparologtatjuk rola, es ezutan raontjuk a paradicsomszoszt, a meleg huslevest
Lassu tuzon bekeben fozzuk, kb 2 oran keresztul.
Vegeredmeny: a hus eltunik, olyan porhanyossa fo. Ezutan dobozoljuk, s be a melyhutobe, vagy hutobe. Amikor kell, elokapjuk, s adott receptnek megfeleloen hasznositjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése