szerda, március 13, 2013

Sajttal sonkaval toltott csirkemell paprikakorettel

Parom lepett meg ezzel a finomsaggal tegnap este, mivel en dolgoztam 3 oratol folyamatosan. Nagyon kreativ receptnek gondolom. Mostanaban a wokban fozunk, tobbfele rizses verzio keszult a legutobbi receptem ota, tegnap meg akart lepni valami massal. Mert ha en fozok, ismet csak wokos kreacioval alltam volna elo. Fo a valtozatossag!


Hozzavalok:
ket csirkemellszelet
sonka
kemeny sajt
mozzarella
so, bors, fokhagyma, olaj
kaliforniai paprika

A csirkemelleket kettevagjuk lapjaban, ugy hogy egyik oldalan egeszben maradjon, ugymond egy taskat kapjunk. Beleteszunk egy szelet sonkat es egy szelet sajtot, bezarjuk, majd serpenyoben keves olajat melegitunk, es a csirkemellet megpiritjuk mindket oldalan, fedo alatt. A masodik oldal elkeszulte utan mozzarellaval beteritjuk, amit hagyunk raolvadni, fedo alatt, de mar nem fozzuk tovabb. Ekozben a paprikat felszeleteljuk, es egy masik serpenyoben olajat melegitunk, beledobunk ket-harom cikk fokhagymat, hejastul (aglio in camicia - azaz fokhagyma ingben) majd beletessszuk a paprikaszeleteket, s megpiritjuk oket. Sozzuk, borsozzuk es talalhatjuk is. A paprika kivul megpuhul, de ropogos marad belul. Edeskes ize van, ami jol harmonizal a csirkemellunk izevel!

Jo etvagyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése