péntek, április 19, 2013

Mentolos citromos csokikrem - dijnyertes!!!!

Mostanaban folyton zoldsegeket eszunk, salatanak, vagy csak siman frissen, hosszukas darabokra vagva, s nagyszemu tengeri so, bors es olaj keverekebe martogatva kenyerruddal fogyasztjuk. Ez a bizonyos mix a Pinzimonio nevre hallgat itt. A piadinaval es sult husokkal egy cimszo ala veszik a menukben. En is nagyon szeretem. Javaslom kiprobalasra, friss hagymaval, paradicsommal, salatakkal, uborkaval, barmivel. S nem kell sokat bajlodni az apritassal. Itt kiteszik a vendeg ele a zoldsegtalat, az olajos, sos, borsos mixet, es mindenki ugy aprit, ahogy akar. 


Nyarizu!!! Miert? Mert van egy kedvenc helyunk a tengerparton, ahova nyaron grillen sult husert es ezert szoktunk menni. :) Pavlov helyesen mondta, hogy ha valamit tobbszor teszunk, egy ido utan automatikus reflex alakul ki bennunk. Bennem a pinzimonio szo hallatan a jo kis nyari vacsik ize jon szamba, s mar almodozom is!!! Raadasul a napfeny sokat segit a hitelessegeben!

Ezutan tehat normalis is, hogy ma is edesseg recepttel jovok. :)
Itthon keszitett csokoladekremmel. Abszolut dijnyertes!!!!! Izgalmas. Hasznaltam hozza mentat es citromot.

Hozzavalok:
250 ml tejszin
250 ml tej
2 tojas
1 tojassargaja
100 g etcsokolade
75 g cukor
1 citrom vagy lime reszelt heja
nehany level menta
1 vaniliarud
1 csipet so

A tejet es tejszint feltesszuk foni a vaniliaruddal. Ezalatt a tojasokat es a tojassargajat osszekeverjuk a cukorral es a csipet soval es a citrom reszelt hejaval, a csokoladet pedig felapritjuk.


Miutan a tej es tejszint felforrt, levesszuk a tuzrol es belekeverjuk a csokoladet, mig teljesen el nem olvad. Hozzaadjuk a mentaleveleket. Ezutan folyamatos keveres mellett belecsorgatjuk a tojast is, es szepen eldolgozzuk a kremet. Mar ekkor nagyon kremszeru lesz, es meg nincs keszen.


Ezutan a kremet kisebb uvegekbe szurjuk. (Ne kovessetek el a hibat, amit en tettem. Nem volt itthon sok egyforman kicsi uvegem, igy a kisebbeket elovettem, s azokba toltottem. Volt szogletes lapos, vekony karcsu, de magas, es egy harmadik, lekvaros uvegem. Jo, ha mind kicsi es egyforma alaku) Egy tepsibe helyezzuk az uvegeinket, 2 ujjnyi vizet ontunk alajuk, es elomelegitett sutoben 160 C°-on kb 40 percig sutjuk - mig a kulso resze meg nem kemenyedik, de belul meg puha, folyekony. 


Kihutjuk oket, es ehetjuk is. Mivel en egy kenheto kremre szamitottam, megkerdeztem parom, ezt mikent lehet fogyasztani, azt valaszolta, kiskanallal! Ime:



Nagyon erdekes krem. Szerintem sima piskotara kenve is finom, ha az ember azonnal fogyasztja. Pl vannak unalmasabb kremek, amiket ezzel a kremmel feldobhatunk!
A fotokon lathato linzertorta receptje egy masik bejegyzesben!!!


A krem mennyei finom, egyszeruen letehetetlen! Allaga fantasztikus, azt kepzeljetek el, ami a Lindt golyocskak belsejeben van, vagyis ami elolvad a szajadban, s szinte orgazmust okoz. Meggyozott!!! 
Jo etvagyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése