Ujabb gnocchi receptet hoztam, megpedig rozsaszinut, elvegre mar lehet friss ceklat kapni. A krumplit itt a cekla helyettesiti. A friss es uj iz mellett vidam szint is hoz az asztalunkra. Mint tudjuk, a cekla rostokban, asvanyi anyagokban gazdag, javitja a maj funkcioit es az emesztest.
A recept hozzavaloi:
200 g fott cekla
400 g ricotta
1 tojas
200 g liszt
30 g reszelt parmezan
2 evokanal olivaolaj vagy vaj
30 g piritott es megtisztitott pisztacia
6 zsalyalevel
so, bors, es keves orolt szerecsendio
Elkeszites:
A ceklakat krumplinyomon atnyomjuk. Gyorsabb a muvelet, ha elotte aprora vagjuk oket. A puret egy talba fogjuk. A tojast felverjuk a soval, borssal es orolt szerecsendioval, majd a ceklahoz adjuk. Hozzakeverjuk a ricottat es a parmezant is. Majd a liszttel is osszedolgozzuk. Nem suteshez alkalmas tesztat keresunk, ha ragad is kisse, az jo. Ha tul sok lisztet adunk hozza, elnyomja a tobbi hozzavalo izet!
Fel oran at pihentetjuk. Ezutan a hagyomanyos eljarassal kisebb gilisztakat formalunk a tesztabol, amit aztan kisebb darabokra vagunk.
Bo, forrasban levo, sos vizben kb 3 perc alatt kifozzuk.
Ket evokanal olajat egy serpenyoben megforrositunk a zsalyalevelekkel, es a felapritott pisztaciaval
es ebben megforgatjuk a gnocchikat. Es keszen is vagyunk. Talaljuk, esetleg a zsalyaleveleket eltavolithatjuk, de en nagyon szeretem oket, ezert ezzel egyutt szervirozom.
Megszorom aprora vagott pisztaciaval es reszelt parmezannal.
Ha valaki nem szereti a pisztaciat, piritott kenyermorzsaval is megszorhatja a gnocchikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése