Nagyon nagyon egyszeru etekrol van szo. Gyors a leiras, s gyors lesz az elkeszitese is. Unokatesoek, mikor nalunk nyaraltak, ezt talaltak a legfinomabb etelnek a sok felkinalt kozul. (Beleertve az etteremben fogyasztottakat is.) El is fogyott az utolso cseppig. Merthogy a csirkemell a hires paradicsomszoszban fo meg.
Hozzavalok:
csirkemell
1 konzerv vagy 1 uveg paradicsomszosz
1 uveg kapribogyo
oregano
so, bors, olaj
par gerezd fokhagyma
viz
Egy mely es nagymeretu serpenyoben olajat forrositunk, es megpiritjuk kisse a csirkemelleket, mindket oldalukon. A fokhagymat is beledobjuk a serpenyobe, hejastol. Kisse sozzuk, borsozzuk a melleket, majd leontjuk a paradicsomszosszal, es hozzaontunk egy pohar vizet is. A fuszereket a szoszhoz adjuk,
mindenki izles szerint, es raontjuk a leszurt kapribogyokat is. Osszekeverjuk, es foni hagyjuk. Neha megkeverjuk, s ha hianyzik a viz, potoljuk. Ugyanis a viztol fog megfoni a hus, s paradicsomtol lesz ize es szosza az eteknek.
Miutan megfott, talalhatjuk. Kb 40 perc az elkeszitesi ido.
Mint mondottam, nalunk nem divat koretet kesziteni a husok melle, en most teljes kiorlesu kenyerrel ettem. Igy a zona dieta reszet is kepezheti az etek.
Jo etvagyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése