Csaladom vasarnap erkezik egy milan-inter merkozesre, es ugy gondoltam, a ragcsalnivalokrol en gondoskodom. A terv ez: ezek a zsemlek, amiket apukamek a meccs kozben is fogyaszthatnak, eleg intenziv izuek, s puhak. Ha szalamit is tennek a felbevagott zsemlekbe, meg laktatobbak lennenek. Reven februar, s esti kezdes, szukseguk lesz energiara. Illetve begyurtam egy kis croissantnak valot. Az kicsit hosszabb munka, mert harom nap alatt keszul el teljesen. Az elso ket napban csak hajtogatni s keleszteni kell, aztan a harmadik nap kerul sutesre. Ha jol sikerul, arrol is irok majd. ;)
Most viszont a puglia-i pucce-ke (puccse) a foszerep:
Most viszont a puglia-i pucce-ke (puccse) a foszerep:
A recept:
- 450 g liszt
- 150 g durumbuza (retesliszt is megfelelo, a lenyeg, tesztanak valo tesztank legyen)
- 1 kanal cukor
- 1 kocka eleszto
- 1/2 l melegviz
- 1-2 kanal so
- 1 kiskanal mez
- 4 evokanal olaj
plusz
2 kisfej hagyma
10 db cseresznyeparadicsom, amit en most szaritott paradicsommal helyettesitettem, leven az nyari termes, szaritva, mig a mostani paradicsomok kisse izetlenek
olivabogyo
Egy talba belemerjuk a liszteket, a sot, a cukrot (ebben a sorrendben) erre ramorzsoljuk az elesztot, hozzaadunk kis vizet, es elkezdjuk osszedolgozni a tesztat. Lassan hozzaadagaljuk a vizet, a mezet es az olajat, s lagy cipot formalunk, amit 60-80 perc alatt a duplajara dagasztunk meleg helyen.
Ezalatt elkeszitjuk a belevalot is, a hagymat megpucoljuk, felbevagjuk s kis felkarikakra vagjuk, olajon elkezdjuk fonnyasztani, mikozben a paradicsomot es az olivabogyot is felkockazzuk. A hagymahoz adjuk, s egyutt puhitjuk oket.
Miutan a teszta szepen megkelt, belegyurjuk a hagymas, paradicsomos olivas masszat:
Kis cipokat formalunk belole, amiket egy sutopapirral kibelelt vagy kivajazott kilisztezett tepsibe helyezzuk oket, s ujbol kelesztjuk oket. A sutot elomelegitjuk, s ha a kivant hofokra melegedett, elkezdjuk kisutni a zsemleinket.
A vegeredmeny nagyon izletes. Szerintem mar szalami sem kell bele, de mint mondtam, szukseguk lesz a ferfiaknak az energiara. :)
A vegeredmeny igy nez ki:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése