Es akkor ime a recept:
a tesztahoz
50 g reszelt parmezan
50 g kenyermorzsa
1 tojas
csipet orolt szerecsendio
15 g liszt
A feltethez:
speck vagy bacon, vagy szalonna, vagy csaszarszalonna
rucola vagy radicchio vagy barmilyen salata, amihez eppen kedvunk tamad
A tesztahoz valokat osszegyurjuk, s pihenni hagyjuk kicsit. Ezutan feltesszuk a vizet foni. A specket, ami egy eszaki sonkafeleseg (vagy a hazi szalonnat, a csaszarszalonnat, bacont, vagy ami eppen otthon van) felapritjuk, es seprenyoben megpiritjuk, hozzaadjuk a rucolat (vagy a salatat, amit kineztunk az aznapi ebedhez, pl a radicchio is jo otlet, a szine miatt) kicsit egyutt is piritjuk, s elzarjuk alatta a tuzet.
Ezut visszaterunk a vizhez, ami idokozben forrni kezd, sozzuk, s a masszankat krumplinyomon atnyomjuk, es 5 centis hosszusagnal a vizbe vagjuk. Ezt addig folytatjuk, mig a massza el nem fogy.
Mint a nudlit, addig fozzuk, mig a viz tetejere nem jonnek, ezutan lyukas kanallal kimerjuk oket a vizbol a speckes serpenyobe.
Osszekeverjuk oket, s szervirozzuk friss rucolaval s kis parmezannal, ami el is maradhat, hisz a teszta nem mas, mint parmezan sajt.
Jo etvagyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése