Ebben a receptben nem is a padlizsánon van a hangsúly, hanem a ricotta krémen, ami tökéletesen kiegészíti az egyszerűen elkészített tojásgyümölcsöt, és akár önmagában egy kenyércipóval vagy köretként is felszolgálható.
Nálam ma főétel volt, és bőségesnek bizonyult.
Elkészítése roppant egyszerű és gyors, míg a padlizsán készül, megvan a krém is. Energiatakarékos, időtakarékos, egészséges és nem hízlal, ami manapság újra aktuális lett nálam egy készülődő esemény miatt.
Lássuk hogyan is készül:
Hozzávalók (4 főre)
2 padlizsán
200 g ricotta
1 csipet chilipehely
70 g szárított paradicsom
20 ml tej
1 csipet oregánó
friss oregánó és csípőspaprika a dekoráláshoz
csipet só
egy kevés extra szűz olivaolaj
esetleg parmezánpehely
A padlizsánt két centis karikákra vágjuk, majd a felforrósított grill lapon kockásra sütjük. Sózzuk és meglocsoljuk kevés olivaolajjal.
Míg ez folyamatban van, összekeverjük a ricottakrémet: a ricottát eldolgozzuk a tejjel, ízesítjük a chilipehellyel és a szárított oregánóval, hozzákeverjük az aprított szárított paradicsomot és sóval beállítjuk az ízeket.
A padlizsánokat tányérra halmozzuk, két kanál segítségével hosszúkás formákat vágunk a ricottából a tetejükre, friss csípőspaprikával és oregánóval, esetleg parmezán pehellyel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése