péntek, december 05, 2014

Sült tagliatelle - bassotti

Van egy kedvenc műsorunk, amikoris egy híres tévés személyiség: színész, műsorvezető, komikus, vagy akár író is, beköltözik egy étterem professzionális konyhájába, ott nekifekszik 8 fogásnak, amit aztán az étterem vendégeinek, köztük három bírának felkínálnak, majd a vacsora végén értékelést kap. Egy ilyen műsor során ismertük meg ezt a bolognai tésztaételt, ami a főhős családjában mint főszenzáció szerepel az ünnepi menük során. Megcsináltam.
Férjecském csinált hozzá friss tagliatelle tésztát, ami szélesmetéltnek felel meg otthon. Ám fontos, hogy friss legyen.
Ezután már csak pár hozzávaló kell hozzá:

Tagliatelle
vaj
reszelt parmezán
húsleves

Egy tűzálló edénykébe helyezünk egy sor tagliatelle tésztát, vajat morzsolunk rá, bőven megszórjuk reszelt parmezánnal, újra egy réteg tészta, vaj, sajt, majd az egészet befedjük húslevessel, annyira, hogy minden lé alatt legyen. Mehet a 180 C-os sütőbe, kb fél órára, vagy míg szépen meg nem pirul a teteje, és a húslé el nem fő alóla.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és tálalhatjuk is.




Nagyon laktató étel! Ennyi bőven elég belőle egy fő részére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése