Igyekeztem visszakeresni a recept feltöltőjét, de nem sikerült, elnézést kérek tőle, hogy nem említem meg a bejegyzésben, de ha magára ismer, szóljon, és a szükséges módosításokat véghezviszem.
Két hetes munkát igényel, de nem hiszem, hogy ez fogott meg benne. Nagyon érdekes dolog ez, a szépség, a jóság, elvégre személyünktől függ. Ez azonnal megtetszett, de csak pihent a megsütésre váró dolgok listájában, két héttel ezelőttig. Ugyanis akkor épp eszembe jutott, volt itthon méz is és liszt is, míg Danikám nem volt jelen, nem tudtam, mit csináljak, hát bekevertem.
Hogyan alakul tehát ez a piskóta az asztalra?
Hozzávalók először:
400 g méz
400 g liszt
A mézet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Letakarjuk folpackkal és hűtőbe tesszük két hétre.
hozzávalók majd:
120 g vaj
csipet só
2,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
5 g szódabikarbóna
2 evőkanál tej
2 teáskanál sütőpor
kandiscukor a dekoráláshoz
Két hét után a mézes keveréket langyos sütőbe tesszük, hogy megpuhuljon kissé, majd a sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A szódabikarbónát a tejben elkeverjük.
A megpuhult masszába keverjük a vajat, a tojásokat, a fűszereket és a sót, hozzáadjuk a tejben elkevert szódabikarbónát és utolsónak a sütőport.
Kivajazott püspökkenyér formába öntjük, megszórjuk kandiscukorral, majd a forró sütőbe toljuk kb 75 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A formában hagyjuk kissé kihűlni, majd rácsra borítjuk és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
Amit nem sikerült megfejtenünk emberemmel, az a két hetes várakozás. Nem történik semmi a liszttel és mézzel, még ha két hétig együtt is vannak a hűtőben. Csupán annyi, hogy mikor újra elővesszük, és megmelegítjük, hogy előrehaladjunk a folyamatban, akkor nem sikerül (nekem nem sikerült) csomómentesre kevernem a tésztát.
Amennyire mi értünk a konyhaművészethez, és ebben átadom Daninak a stafétabotot, a süti elkészíthető azonnal is, nem kell két hétig várnunk vele. Ugyanezt az eredményt fogjuk elérni akkor is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése