A mai receptet Barbara baratnomtol kaptam, amit ezuton is koszonok neki!
Izgalmas, imadom, mert nem szokvanyos. Nem kell hozza vaj, liszt, hanem kenyermorzsa, kekszmorzsa, ami, ha valaki nem tudja beszerezni az amarettiket, es elkesziteni sem akarja, helyettesitheti mas keksz daralt verziojaval is. Ezestben en hozzaadnek keves mandula aromat. Etcsoki, fozotejszin, csupa kulonleges hozzavalo egy tortahoz, melle pedig egy fantasztikus vegeredmeny.
Hozzavalok:
200 g cukor
3 tojas
200 g kenyermorzsa
200 g daralt amaretti (vagy mas) keksz
250 g fozotejszin
200 g csokolade darabokra vagva
1 csomag vanilia
1 csomag sutopor
Elkeszitesehez a tojast a cukorral habosra keverjuk, majd hozzaadjuk a tobbi hozzavalot is, es 180 fokos, elomelegitett sutoben kb 40 perc alatt keszre sutjuk. Nekem volt meg egy par gramm szeletelt mandulam, azt a tetejere szortam, hogy kihangsulyozzam az izet!
Nagyon gyors elkeszitesu edesseg es nagyon finom reggeli hozzavalo.
Miutan megsult, racson hagyjuk kihulni, es nem csinalunk ugy, mint en szoktam, hogy nem gyozom kivarni, hogy kihuljon az eppen megkrealt finomsag. Ami meglepo, hogy a tetejet nezve az ember nem is gondolna, mennyire csokis. Es a meg langyos tortaszeletben kis csokilavak vannak, amik meg kivanatosabba teszik ezt a csodat.
Megeri kiprobalni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése