Hozzávalók:
a tésztához:
180 g rozsliszt
20 kókuszliszt
120 g kókuszolaj
80 g kókuszvirágcukor
1 tojás
a töltelékhez:
500 g friss bogyós gyümölcs, vagy apróra vágott egyéb gyümölcs
4 tojás fehérjáje
1 evőkanál frissen facsart citromlé
100 darált mandula
1 evőkanál kókuszvirágcukor
A tésztához a liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk a puha kókuszvajat, a cukrot, és a tojást, és linzertésztát gyúrunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Miután letelt a pihentetési idő, akkorára nyújtjuk, mint a piteformánk, mégpedig úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 180 C-on 10 perc alatt elősütjük.
Ezalatt elkészül a töltelék is. A honlapon áfonyás tölteléket javasoltak. Annak nincs szezonja, ezért most nálam szilvás lett. De milyen jó lett.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk.
A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, miközben hozzácsorgatjuk a citromlevet. A mandulát, ha egészben van, ledaráljuk. A tojáshabhoz keverjük óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük nagyon össze. Majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk, ezt a kissé kihűlt tortaformába halmozzuk, megszórjuk a kókuszvirágcukorral, és visszatoljuk a sütőbe, kb 30 percre, vagy ameddig el nem készül. Nekem ennyi idő alatt készen volt. De sütőfüggő.
A végeredmény egy ellenállhatatlan ropogós aljú, puha tetejű, nagyon különleges ízvilágú, nem édes sütemény, ami mellé még egészséges is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése