Jön az idő, mikoris le kell mondjak egy kis időre bizonyos élelmiszerekről, és már most készülök magam felkészíteni arra az időszakra, amikor valamit mégis kell majd majszolnom, anélkül, hogy kárt tennék magamban. Nos, nem tudom, a mandula részét fogja-e képezni ennek a diétának, de már megvan a mandulamentes krékerverzió is, hozzávaló vásárlás után az is elkészül. Most azonban lássuk ezt a fajta megoldást, ami azoknak az ízlését is kielégíti, akik nem kell különleges diétához tartsák magukat. A mandula és a lenmag rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul ez a kréker olyan ízletes. A mandula pirítva mindig is tetszett, télen sokszor azt készítek egy édesség helyett, ez meg nagyon hasonlít rá. Egy különleges sajttal nagyon tökéletes párost alkotnak majd. Mivel tejtermékeket sem tudok majd fogyasztani egy hónapig, már a sajtra is megvan az ötlet. Nézzük tehát mi kell ehhez a krékerhez és hogyan készül.
Hozzávalók:
250 g mandula
30 g lenmag
2 tojás
csipet só
nagyszemű himalájai só, vagy tengeri só
egy rozmaringágacska
Én nem vettem lisztet, mert simán ledarálva is működik, de mint értelmezem, kapható mindkét mag lisztes változata. Én egyszerűsítettem.
A mandulát és a lenmagot a rozmaringággal együtt a késes aprítógépbe helyezzük, lisztté őröljük, hozzáadjuk a sót, a két tojást, összegyúrjuk, majd két sütőpapírlap közé tesszük, pár miliméteresre sikáljuk, derelyevágóval vagy pizzakéssel a kívánt formákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a nagyszemű sóval megszórjuk a tetejét, majd 180 C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A receptet ezen az oldalon találtam, ahol rengeteget kell majd nemsoká nézelődnöm, mert nagyjából ilyen típusó diétára számítok. Persze minden kiderül hamarosan.
A krékerben a mandula íze érvényesül nagyon, Készült só nélküli változat is, de őszintén bevallom, hogy a sós változat nagyon tuti. A himalájai só sütés közben omlóssá és fehérré is válik, nem kell megijedni a nagy daraboktól. Varázslatos ízvilág, nagyon tetszik! Valószínűleg felváltja a boltban kapható, káros anyagoktól teli változatot, és biztos vagyok benne, hogy az emberemnek is nagyon fog ízleni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése