szerda, február 12, 2014

Soklapos torta csokis hab-kremmel

Tudom sokan rossz szemmel neznek majd ram, de mi nem unneplunk valentin napot,  mert nekunk minden nap orom es unnep, es minden nap szerelmesek vagyunk, nem csak ezen a napon. Az ajandekozas is barmikor megtortenhet, hisz igy elkeruljuk azt a bizonyos stresszt, ami ezeket az unnepeket ovezi. Ha en meglatok valamit, amirol azt gondolom, hogy paromnak oromere szolgal, megveszem, es aznap oda is adom, nem varok vele egy pirosbetus unnepig. A szerelemhez sem kell amerikaiak altal kitalalt kulon nap. Ma azonban megihletett a parom, es hasznalni akartam a sziv tukortojas kiszuromat is, ezert szuletett meg ez a torta. Torta, bar inkabb egy kicsi sutemeny, leveles tesztabol es egy nagyon konnyu csokis hab-krembol.

Hozzavalok:
2 csomag 230 g-os keszen kaphato leveles teszta lap
250 g etcsokolade
3 tojasfeherje
20 g vaj
50 g cukor
kakaopor
1 csipet so
1,2 dl viz
A sutot elomelegitjuk 220 C°-osra. A levelestesztat kinyujtjuk (itt mar kinyujtva es sutopapirra tekerve kaphato) es a kivant formakra szaggatjuk. (A fenti mennyisegekbol ketszer ennyi tortacska keszulhet, en tesztabol csak egyet vettem, a kremet pedig egy csatos uvegbe tettem, amibe majd sima grissiniket martogatunk, egy olyan napon, mikor a kandallo elott ragcsalni lesz kedvunk valamit - bar ha az idojarast nezem, ez lehet jovo telen lesz esedekes)
A formakat villaval megszurkaljuk, a forro sutobe tesszuk, es 7-8 perc alatt keszre sutjuk, racson hagyjuk kihulni. Ezalatt elkeszitjuk ezt a fenyes kremet.


A csokoladet a vajjal egyutt gozfurdoben megolvasztjuk. Egy masik edenyben 1,2 dl vizzel felolvasztjuk a cukrot, es 7-8 percig fozzuk. Nagy buborekokat fog produkalni.
Ezalatt kezi habverovel a tojasok feherjet keves soval kemeny habba verjuk, majd vekonyan hozzacsurgatva folyamatos keveres mellett hozzaverjuk a cukros vizet.
Ezalatt a csokink felolvadt es kisse le is hult. Ezutan aprankent ezt is a tojasokhoz keverjuk, de mar nem a habverovel, hanem egy fakanallal, ovatosan, alulrol felfele torteno mozdulatokkal.
Keszen is vagyunk. Ezutan a lapokat ezzel a kremmel megkenjuk, es legalabb 4 orara a hutobe tesszuk, pihenni.
A fotok a piheno elott keszultek, a fogyasztasuk holnap tortenik meg, am elotta szitalok rajuk bosegesen kakaoport! 
Jon majd a naprakesz foto is!





Jo etvagyat hozza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése