A rendes palacsinta helyett en ezt szoktam kesziteni, azon okbol, hogy ha nem fogyna el reggel, akkor beteszem a hutobe, es masnap, vagy amikor epp kedvem tamad hozza, kenyerpiritoban kicsit megmelegitem, es ujra friss "palacsinta"-t eszek.
Lekvarral, nutellaval, vajjal es gyumolccsel vagy ahogy epp kedvunk tartja, fogyaszthatjuk.
Elkeszitese roppant egyszeru, bogres mertekegysegeket adok meg, igy koran reggel is gyorsan elkeszul, merleghez sem kell nyulni.
Hozzavalok:
1 bogre (2,5dl) liszt
1/2 csomag sutopor
1 evokanal cukor
1/4 teaskanal so
2 tojas kisse felverve
1/2 bogre tej
25 g vaj, felolvasztva
1 csipet fahej
A szaraz hozzavalokat egy talba merjuk, folyamatos keveres mellett hozzaadjuk a tejet, a tojasokat es a megolvasztott vajat.
Egy serpenyot felmelegitunk, es vagy egy kisebb szedokanallal kis halmokat kepezunk benne, vagy ahogy ma en csinaltam, a tukortojas formaval szivunk szerint alakitjuk a palikat.
Mikor megszilardult a szele, megforditjuk, es masik oldalan is aranybarnara sutjuk oket.
Azonnal talalhato.
Jo etvagyat, szep ebredest!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése