kedd, július 01, 2014

Liebster award vándordíj a Cheffeleségnek

Megtisztelőnek tartom, hogy a Salátagyár nevű blog írónője, Reya rám is gondolt, mikor továbbadta a stafétabotot, és az én blogom is a kedvencei közé sorolta. Ezt nagyon fontosnak és nagyon csodálatos dolognak tartom. Olyasmi, mint egy igazán előkelő megtiszteltetés. A díj pedig ez:




Hogy mit is jelent? Egy stafétabotot, amiben 11 általunk kiválasztott blognak kell négy kérdést feltenni, és megkérni őket is, hogy továbbítsák ezt a díjat szintén 11 bloggernek.

A négy kérdés, amire nekem kell válaszolnom, azok a következők:
1. A blogbejegyzés címe hiteles vagy bulváros: én azt gondolom hiteles. Nem szoktam fantázianeveket kitalálni a készítményeimnek. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz-e, kissé fantáziátlan vagyok, ezért.

2. fázisfotókkal vagy anélkük készül-e a bejegyzés: ha szükséges, fázisfotókkal, ha nem, nem.

3. hangnem tegezve vagy magázva: tegezve. 

4. maga a bejegyzés rövid és velős vagy csacsogósabb: ez is hangulat kérdése. Van mikor többet írok bevezetőnek, van mikor kevesebbet. Nincs általános szabály erre sem. Teljesen szabadnak érzem, hogy mindent úgy csináljak, ahogy nekem tetszik. Eredetileg azért kezdtem írni a blogot, hogy változatosabban együnk, hogy a receptek meglegyenek valahol, és hogy megtanuljak kicsit főzni, ha már egy séffel boronált össze a sors. Amolyan gasztronapló akart lenni, és az is most is. 

Akiknek ezek után továbbpasszolom a stafétabotot, azok a következők:

1. Homebiszto
2. Szeretetrehangoltan
2. Fűszermánia
3. Aranymorzsa
4. Gasztropajti konyha
5. MrsLipton konyhaja
6. Süniskanál
7. Konyhán innen kerten túl
8. Trollakonyhámban
9. Juditka konyhája
10. Gizi receptjei
11. Mohamama konyhája

+1 ráadás: Olajbogyó

Természetesen fontossági sorrend nélküli a felsorolás


A négy kérdés pedig a következő:

1. Miért kezdtél blogot írni?
2. Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, előkapsz?
3. Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
4. Szereted-e, ha más főz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?

Megköszönöm mindannyiótoknak, hogy a szuper bejegyzéseitekkel gazdagabbá teszitek az életem és ételem, és kérlek benneteket, hogy amennyiben lehetséges, továbbítsátok ti is a díjat az általatok kiválasztott 11 bloggernek.
Kommentben küldjétek el lécci, ha elkészült a bejegyzésetek. KÖSZÖNÖM!!!

Köszönöm!
És köszönöm Reyának is a megtiszteltetést.

9 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én köszönöm Ági, hogy vagy nekem!

      Törlés
  2. ;)
    http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html?m=0

    VálaszTörlés
  3. Ilyen örömet!!!! :)) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Drága Barátom <3
    Íme a válaszaim:
    http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/07/dij-otszor.html

    VálaszTörlés
  5. Kicsit megkésve.... http://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/07/17/liebster-award-meg-tartozom-vele/

    VálaszTörlés
  6. http://homebisztro.wordpress.com/2014/08/10/dijat-kaptam-es-most-adok
    Az én válaszaim is megvannak, viszont annyira jól jött ki, hogy az én kérdéseimre a válaszok megvannak egy helyen, hogy úgy gondoltam bemásolom ide is. Jó együtt látni a különbségeket és a hasonlóságokat. :) Szerintem. :)
    Miért kezdtél blogot írni?
    Adott volt, hogy szerettem enni, szerettem fotózni és tanultam főzni. Aztán jött egy fárasztó időszak a munkámban, ami miatt nagyon vágytam egy új hobbira, kikapcsolódásra. Valahogy így egyesültek az energiák.
    Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, előkapsz?
    A „Picim, csináljunk valami jó kis ázsiait” mondat. Desszertnek pedig többnyire pohárkrém variáns szezonális gyümölcsökkel vagy valamilyen csokitorta. Pl. ez.
    Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
    Zömében recept után, vagy azokból inspirálva. De vannak saját ötletek is.
    Szereted-e, ha más főz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?
    Attól függ ki főz, de jellemzően szeretem. És néha elemezgetem, de ritkán csinálom meg később én is.

    VálaszTörlés