Ádám fogadott rokonomnak dedikálnám ezt a receptet, mert ő az, aki a legtöbbet fogyasztja és kéri ezt a likőrt.
Mivel otthon is kényelmesen és könnyen elkészíthető, álljunk hozzá bátran, megéri. Az olaszok főleg étkezések után fogyasztják ezt a finomságot, mivel nagyon ügyesen támogatja az emésztést. Ugyan még a folyamat közepén tartok, ideteszem a receptet, mert hátha valaki kedvet kap, és velem együtt nekiáll az elkészítésének.
Hozzávalók:
4 kezeletlen citrom
1/2 l 98%-os alkohol
1/2 l víz
375 g cukor
Három nap múlva leszünk készen. Kitartás, megéri.
A citromokat burgonyahámozóval meghámozzuk, ügyelve arra, hogy lehetőleg a legkevesebb rész fehéret vágjunk mellé, hisz bennünket a sárga rész érdekel csak. Egy nagyobb üvegbe rakjuk őket, és felöntjük az alkohollal. Alaposan lefedjük. Akár folpackkal is betakarhatjuk, hogy ne szökjenek el az izgalmas aromák.
Két nap múlva a vizet és a cukrot feltesszük főzni, sűrű sziruppá főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd ezután beleszűrjük az citromos alkoholt.
Egy napot hagyjuk állni, majd üvegbe szűrjük, és készen is vagyunk.
Egy napot hagyjuk állni, majd üvegbe szűrjük, és készen is vagyunk.
A megszégyenített csupasz citromoknak is szántam sorsot, azok már el is készültek.
Lekvár lett belőlük!
Annyira szeretem! Igazi csajszi likőr Í:D
VálaszTörlésAdam ferfi, apukam is, tesom is, es ok is odavannak erte. Nyaron itt a vacsorak utan automatikusan hozzak a pincerek, mindezt ingyen, es az emberek ihatjak kedvukre. Nos, a mi asztalunkkal rosszul jarnak, mert jar korbe korbe, es el is fogy....egy egesz uveggel!!! De valoban nagyon finomsagos!! En is imadom!
TörlésGyöngyörű a színe és én is biztosan szeretném. Mentettem!!!
VálaszTörlésKöszönöm Piroska! Remelem örömöd leled benne!! Igazi nyarat varázsol a házba!
Törlés