szombat, március 22, 2014

Epres csupacsokitorta

Kapható már otthon is az eper? A piacon itt már szinte nincs olyan árus, akinél nem kapni ezt a finoman illatozó és gyönyörű üde színekben pompázó gyümölcsöt.
Engem is horogra akasztott. Vettem belőle két kosárkával. Nem frissen fogyasztjuk, hanem ebbe a tortába ágyazva. Mert az eper nem csak dekorációs elem itt. Nézzétek csak:

Hozzávalók:
160 g étcsokoládé
160 g cukor
100 g vaj 
30 g liszt
4 tojás
Kb 300 g eper
porcukor
1 csipet só

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A csokoládét a vajjal együtt gőzfürdőben megolvasztjuk és hagyjuk hűlni kicsit.
Ezután hozzááadjuk a cukrot, az átszitált lisztet és a tojások sárgáját. A fehérjéből  a csipet só segítségével kemény habot verünk, amit óvatosan a csokikrémhez keverünk, alulról felfelé történő mozdulatokkal.
Ezután sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük és 30 perc alatt ropogós tetejűre sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. A szélétől 3 centire körberajzoljuk, és kanállal kivájjuk a belsejét, úgy, hogy pereme és alja is maradjon.250 g epret egy evőkanál porcukorral és két evőkanál vízzel pépessé turmixoljuk. 
Hozzááadjuk a kivájt tortabelsőt és összeturmixoljuk azzal is. Ezt aztán visszaöntjük a torta belsejébe és hűtőbe helyezzük, hogy kissé megszilárduljon. Friss eperszeletekkel dekoráljuk, amihez az epret vékony szeletekre vágjuk, és legyezőformában a krémre sorakoztatjuk.

Megéri elkészíteni!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése