Az ötletet egy jó barátnőm adta. Kívánatossá vált a mandula miatt, ami aztán variálható dióval is.
Izgalmasnak hangzott, és most, hogy már a bendőmben van, mondhatom bátran, hogy az is volt!
Hozzávalók:
200 g tészta
1 nagyobb póréhagyma
100 g mandula vagy dió
kevés olaj
kevés főzővíz
reszelt parmezán
A vizet feltesszük főzni, miután elkezd forrni, sózzuk, és beledobjuk a tésztát. A mandulát serpenyőben megpirítjuk, addig, míg el nem kezdenek pattogni. Megvárjuk, míg kihűl, azután mixerben ledaráljuk. A főzési idő alatt elkészítjük a feltétet: a póréhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és megpirítjuk benne a hagymát amit gomásióval ízesítünk. Üvegesre fonnyasztjuk. Miután a tészta megfőtt, lyukas kanállal a hagymához szedjük, nem törődve azzal, ha főzővíz is kerül bele, elvégre muszáj az ízeket összedolgozni. Kb 3 szedőkanál vizet fog még felvenni, függően persze a tésztától, tehát nem öntsük ki a főzővizet. Ráöntjük a darált mandulát, ügyelve arra, hogy keveset megtartsunk a tálaláshoz. Azzal is összeforgatjuk, és reszelt parmezánnal illetve a megmaradt reszelt mandulával megszórva tálaljuk.
Dióval is biztosan nagyon nyerő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése