Mivel frissek még, sok tisztogatnivaló nincs rajtuk, a "csipkés" részt csak meg kell mosni, míg a fehér részét burgonyahámozóval kell kicsit lefaragni.
Hozzávalók 2 főre:
130 g spárga
170 g risotto rizs
1 újhagyma
húsleves
50 g vaj
reszelt parmezán
kevés olivaolaj
Az eljárás még mindig ugyanaz. A húslevest én vegetával csinálom. Felteszem a vizet főni, és ízesítem bőven vegetával. Ezt forrásban kell tartani az étel elkészültéig. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ugyanezt megtesszük a spárgákkal is, ahogy fentebb írtam, és ezt is apró karikákra vágjuk, és csak a végeit hagyjuk egészben.
Egy lábasban olajat forrósítunk, beledobjuk a hagymát és a spárgát is, és kissé megpirítjuk, hozzádobjuk a rizst is, átforgatjuk, pirítjuk kissé, majd felöntjük kevés húslevessel, kevergetjük, és szedőkanalanként adagolva hozzá a forró levest addig főzzük folyamatos kevergetés közben, míg a rizs meg nem puhul.
Ezután hozzááadjuk a vajat, krémessé keverjük, bőven adunk hozzá a reszelt parmezánból is, majd tálaljuk. Parmezánfüggők tálaláskor is szórhatnak rá, bár párom szerint már felesleges. Ő tudja, én szórtam rá és nem bántam meg!
Ha ez első fogásnak készül, elegendő a rizsmennyiség, mi nem ettünk utána semmit, de így is jóllaktunk! Nagyobb bendőjűek emeljék a mennyisgégeket!
Más risotto receptekért gyertek ide:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése