szombat, március 15, 2014

Fenyőmézes sörös csokigolyók

Szerelmi vallomások páromnak! 
Itthon készült bonbonnal. A töltelék, ami a híres L...t csokigolyók állagát idézi, sörrel és fenyőmézzel van ízesítve. Nagyon vonzó krémes, míg a bevonat kemény és roppanós. A dobozkákat még Valentin napon osztogatták a Ferrero emberei, akkor gyűjtöttem be őket, ma pedig felhasználásra kerültek végre. Nagyon tetszenek.

Hozzávalók:
A töltelékhez:
150 g étcsokoládé
120 ml tejszín
25 g fenyőméz
15 g vaj
2 evőkanál sör (javaslom a sötét ír fajtát)
A bevonathoz:
étcsokoládé és fehércsoki, ha valaki szereti


Gőzfürdőben megolvasztjuk a krém hozzávalóit, majd miután gyönyörű krémes lett, kevergetve kicsit kihűtjük, majd hűtőbe tesszük és addig hagyjuk ott, néha rákacsintgatva, míg annyira meg nem dermed, hogy két kiskanál segítségével nem tudunk belőlük kisebb golyókat formálni. Ezután újra hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megszilárdulni.

A bevonathoz a csokit gőzfürdőben felolvasztjuk, a megszilárdult kis gombócokat átgyúrjuk, es szabályos golyókká alakítjuk őket. Egy villára helyezve egyet-egyet kiskanállal bevonjuk a csokival es újra hűtőben tároljuk addig, míg teljesen meg nem szilárdul rajtuk a bevonat.   







A bevonathoz én kétféle csokit használtam, először étcsokit olvasztottam, es addig került az bevonatnak, míg el nem fogyott, ezután hozzáadtam fehércsokit, és attól lettek kissé világosabb színűek.
Ízre fenségesek!



A vallomások: 
Per te che sai stupirmi ogni giorno - Neked, aki minden nap meg tudsz lepni!
A te che sei il mio compagno di viaggio ogni giorno: Neked, aki minden nap elkísérsz utamon!

2 megjegyzés:

  1. Gondolom ilyen ínycsiklandó kényeztetéssel ,még jobban levetted kedvesed a lábáról... :D

    VálaszTörlés