kedd, január 07, 2014

Brokkolis dios teszta

Ujabb elmeny parom kezeibol: teszta, amirol illene lemondani, ha le akarom adni az uszogumijaim, de ezek az olaszok olyan ugyesek a tesztakkal. Barmibol kepesek fantasztikusat alkotni, mint ma is ez az edes ember. Eleg kiegesziteni keves dioszemmel es hagymaval, es maris kesz a finomsagos tesztaetel. Annyit fuzott hozza emberem, hogy lisztbol es vizbol keszult otthoni tesztaval sokkal finomabb lehetett volna, de tudnivaloan lusta az en emberem, ezert keszult normalis, boltban kaphato verziobol.
Hogy hogyan is keszul? 


Hozzavalok:
1 nagyobb vagy ket kisebb brokkolifej
1 shalot hagyma
5-6 dio
so, bors, olaj
friss parmezan


Egy nagy labasban feltesszuk a vizet foni a tesztanak. A brokkolit szepen megtisztitjuk, a viragokat levagdossuk es egy serpenyobe tesszuk, mig a torzsajat a teszta vizebe dobjuk, es ha forrasnak ered, beledobjuk a tesztat is es a zacskon talalhato fozesi ideig fozzuk. Ezalatt a serpenyoben a viragokat keves olajjal, es a felapritott hagymaval valamint a fozovizbol vett nehany kanal tesztavizzel lassu tuzon fozzuk, piritjuk, izles szerint sozzuk, borsozzuk. Kb annyi ido szukseges az elkeszitesehez, mig a teszta felfo. Ezutan a tesztat leszurjuk, keves vizet felveszunk, hogy ha szukseges, a keszetelhez adhassuk, a torzsat, ha nem tul fas, kezimixerrel pepesitjuk, ami alkothatja a szosz reszet, ha nem, kidobjuk, a tesztat pedig a brokkolihoz adjuk, atforgatjuk, beledobjuk a dioszeleteket, es keves parmezannal talaljuk. 





Masik megoldas lehet, ha a brokkoli rozsait a teszta fozovizebe dobjuk, es amig a teszta fo, addig a brokkoli is elkeszul. Igy meg inkabb brokkolis lesz a vegeredmeny, am a torzsakbol kifott izek a fentebb emlitett eljaras soran is atjartak a tesztat. Nagyon finom, es igy egyben maradnak a rozsak is, a friss dio pedig igazan kulonlegesse alakitja az osszhatast!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése