Hogy hogyan is keszul?
Hozzavalok:
1 nagyobb vagy ket kisebb brokkolifej
1 shalot hagyma
5-6 dio
so, bors, olaj
friss parmezan
Egy nagy labasban feltesszuk a vizet foni a tesztanak. A brokkolit szepen megtisztitjuk, a viragokat levagdossuk es egy serpenyobe tesszuk, mig a torzsajat a teszta vizebe dobjuk, es ha forrasnak ered, beledobjuk a tesztat is es a zacskon talalhato fozesi ideig fozzuk. Ezalatt a serpenyoben a viragokat keves olajjal, es a felapritott hagymaval valamint a fozovizbol vett nehany kanal tesztavizzel lassu tuzon fozzuk, piritjuk, izles szerint sozzuk, borsozzuk. Kb annyi ido szukseges az elkeszitesehez, mig a teszta felfo. Ezutan a tesztat leszurjuk, keves vizet felveszunk, hogy ha szukseges, a keszetelhez adhassuk, a torzsat, ha nem tul fas, kezimixerrel pepesitjuk, ami alkothatja a szosz reszet, ha nem, kidobjuk, a tesztat pedig a brokkolihoz adjuk, atforgatjuk, beledobjuk a dioszeleteket, es keves parmezannal talaljuk.
Masik megoldas lehet, ha a brokkoli rozsait a teszta fozovizebe dobjuk, es amig a teszta fo, addig a brokkoli is elkeszul. Igy meg inkabb brokkolis lesz a vegeredmeny, am a torzsakbol kifott izek a fentebb emlitett eljaras soran is atjartak a tesztat. Nagyon finom, es igy egyben maradnak a rozsak is, a friss dio pedig igazan kulonlegesse alakitja az osszhatast!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése