Hozzavalok:
2 szelet veloscsont
2 konzerv paradicsom
1 kozepes fej hagyma
1 nagy repa
1 feherito zellerszar
so, bors, kurkuma,
feherbor
keves olivaolaj
A hagymat, zellert es repat megtisztitjuk es aprora vagjuk, majd egy labasban keves olajjal elkezdjuk piritani. Ekozben egy serpenyoben keves olajon megpiritjuk a veloscsontot mindket oldalan. Ha a hagyma uvegesre parolodott, a zoldsegekre helyezzuk a veloscsontot, es felontjuk a feherborral, annyira, hogy ellepjen mindent, majd eros langon fozzuk kisse, hagyjuk elparologni a bort. Sozzuk, borsozzuk, es megszorjuk kurkumaval a hust, majd felontjuk a ket konzerv paradicsommal es fedo alatt lassu tuzon paroljuk. A paradicsom savassagat ellensulyozvan kicsit megcukrozhatjuk a szoszt, de ehhez elotte ellenorizzuk, hogy mennyire szukseges javitani az izeken. Ha elfone a nedvesseget, meleg vizzel engedjuk fel es keverjuk at a hust.
Kb egy - masfel ora multan vagyunk keszen. Megszortuk aprora vagott zellerzolddel, es friss kenyerrel fogyasztottuk.
A megmaradt szoszbol pedig masnap finom spaghetti keszult, amihez csak ki kellett fozni a tesztat, majd szures utan visszatenni a labasaba, raonteni a megmaradt szoszt, keves olajat, kisse osszeforgatni, majd frissen reszelt sajttal talalni. Igy keszul ket egyszeru etel egy alapanyagbol:
Abszolut finomsag!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése