Nos, a hozzavalok a kovetkezok:
120 g vaj
150 g barna cukor
50 g cukor
1 tojas
125 g liszt
1,5 tk szodabikarbona
csipet so
csipet fahej
150 g zabpehely
50 g aszalt fuge, amit elozoleg palinkaba aztattam
50 g dio
50 g etcsokolade
A szaraz gyumolcsoknel aztan mindenki azt valasztja, amit eppen kedve megkivan. Nalam ezek voltak otthon.
A sutot elomelegitjuk 180 fokosra.
Az elkesziteshez a lagy vajat a cukorral a habvero magas fokozatan habosra keverjuk, hozzaadjuk a tojast es alaposan elkeverjuk oket. Ezalatt a lisztet a szodabikarbonattal es a fahejjal elkeverjuk, es a vajas masszazsahoz keverjuk de mar lassu fokozaton.
A kimert zabpelyhet es az aprora vagott diot, fuget es csokit fakanallal a tobbi hozzavalohoz keverjuk egy fakanal segitsegevel. Egy sutopapirral belelt tepsibe dionyi halmokat helyezunk, amibol kezunk segitsegel kisebb korongokat formalunk, es a forro sutoben kb 15 perc alatt ropogosra sutunk, vagy mig szinuk aranybarna nem lesz (suto fuggvenye).
Sok sikert hozza!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése