Ma vendegeink voltak ebedre, igy kenytelenek voltunk bevasarolni menni. Hal volt sutve soburokban, ami olyan gyorsan elkeszult es olyan gyorsan el is fogyott, hogy foto nem keszult rola. Am a poharedessegemrol, amit en alkottam, igen.
Nagyon szeretem a robiolat, ami a philadelphiahoz hasonlo kremsajt, es barmit, ami ebbol keszul, szivesen eszek. Ha azon alkalmakkor, mikor etteremben eszunk, es jut meg hely az edesseg reszere is, akkor csakis a robiolatortara eshet a valasztasom, legyen nyar, vagy tel.
Egyszeruen szeretem.
Igy mikor megtalaltam ezt a receptet egy wellness magazinban, felragyogott szivemben a nap, es azota arrol almodoztam, hogy egyszer elkeszitem, es az az egyszer epp ma volt.
Megerte belefektetni azt a keves energiat, mert nagyon egyszeru, nagyon finom es kevesbe hizlalo edesseg. Konnyu kis ebed utani poharedesseg.
Meg reggel elkeszitettem, kisutottem, es aztan nem azzal voltam elfoglalva, hogy a konyhaban tevekenykedjek, hanem a vendegekkel beszelgettem. A hal sult a sobundaban, mi meg elveztuk a tarsasagot
Hozzavalok:
2 tojas
1 tojas sargaja
40 g barnacukor, vagy gyumolcscukor
250 g kremsajt (nalam robiola)
59 g daralt mandula
2 evokanal rum
kokenylekvar, vagy kedvenc lekvarunk vagy akar erdei gyumolcs frissen
A cukrot habosra keverjuk a tojasokkal es a tojassargajaval, majd hozzakeverjuk a sajtot, jol osszedolgozzuk, aztan hozzaadjuk a maradek hozzavalokat is. A sutot elomelegitjuk 180 C°-ra es kis formakba (amiket talalhatunk is, es ez nalunk szilikon formakat jelent sajnos, mivel nincs souffle formank) ket teaskanal lekvart kanalazunk, erre halmozzuk a sajtos kremet, majd sutoben kb 30 perc alatt keszre sutjuk. Megdagad, kinyilik, mint egy virag, ami aztan ha elegge kihult, visszahuzodik, de megmaradnak a kis vajatok a kremben.
Konnyu edesseg egy laza ebed utanra.
A mandulas sajtkrem edessege es a kokenylekvar savanykas ize tokeletes harmoniaban egyesulnek itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése