szombat, március 16, 2013

Rakott padlizsan

Melanzane alla parmigiana! Az olasz "rakott krumpli". :) Elso alkalommal csinalunk ilyet itthon, es hogy miert? Csakis azert, hogy bejegyezhessem ide. A padlizsant mi koretnek hasznaljuk, grillezve. De ha mar meggrilleztem, s van paradicsomos alapszoszom is, es sajtok is vannak itthon, mikozben a megvasarolt hus nem alkalmas grillezesre, miert ne lehetne egy ilyet csinalni?! S igy ebedre ezt fogyasztottuk. 


Nagyon egyszeru, am igaz, hogy modositottam a recepten, mert eredetileg a padlizsant olajban kellene kisutni, de erre aszem sosem vallalkoznek itthon. Nem szeretem az olajszagot a hazban. Igy raadasul nem is annyira hizlalo!

Hozzavalok:
3 hosszukas padlizsan (v 2 labdaalaku)
kesz paradicsomszosz
sajt (kemeny) es parmezan
so

A padlizsanok kalapjat levagjuk, es krumplihamozoval vekonyan meghamozzuk. Ezutan vekony szeletekre vagjuk, hosszanti iranyban. A grillt felforrositjuk, durva sot szorunk az aljara, ami izesiti is a padlizsant, illetve megakadalyozza, hogy odaegjen benne az etel, barminemu is az. A padlizsanokat zebramintara sutom. 


Egy tepsit (jelen esetben en megint a kerek tortaformat valasztottam, nagyon egyszeru okokbol. Nem sok tepsivel rendelkezem) kikenek paradicsomszosszal. Erre helyezek egy reteg grillezett padlizsant, amit megkenek paradicsomszosszal, erre helyezem a sajtszeleteket, illetve a reszelt parmezant:


majd ujabb padlizsan, paradicsom, sajtretegek kovetkeznek, mig el nem fogynak hozzavaloink, ugyelve arra, hogy sajttal vegezzunk. Boven megszorjuk parmezannal, 


es mehet a sutobe kb 30 percre.

Vegeredmeny:



Buon appetito! 

2 megjegyzés:

  1. Koszi Cris... Biztos nagyon fincsi ìgy is,de èn a paradicsommàrtàst besamellal keverem ès ùgy teszem rà,kozèjuk lapkasajtot is teszek,a legtetejère jòcskàn a parmezànpòl,ìgy ropogòs lesz felulrol. Sutoben fèl ideig alufoliàval takarom,majd azt leveszem... HA MARAD... hidegen is nagyon finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos igy is nagyon finom! Ugyes vagy. Itt eredetileg a padlizsant olajban kellene megpiritani, de mi a fogyokuras eteleket szeretjuk (ezert a sok edessegrecept). Hidegen valoban nagyon finom, sot, lehet jobb is!

      Törlés