csütörtök, november 07, 2013

Mazsolás - pisztáciás kekszecskék rizslisztből - pihekönnyű

A napokban kedvem volt valami finomat elkészíteni, amiben van valami érdekes is. A boltban akciós volt a rizsliszt, így ez lett a kekszek alapja.

Ismét gyors elkészítésű édességről van szó. A robotgép minden művelettel elbánik, annyi dolgunk van csak, hogy kimérjük és a megadott sorrendben a gépbe adagoljuk a hozzávalókat, amik a következők:
250 g rizsliszt
100 g vaj megolvasztva
2 tojás
130 g cukor
25 g burgonyakeményítő
fél csomag sütőpor
1 csomag vaniliáscukor
pisztácia és mazsola

A robotgép táljába törjük a tojást és hozzáadjuk a cukrot, magas fokozaton habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és kanalanként hozzáadagoljuk az összekevert száraz hozzávalókat, de már a kisebb fokozaton. Ha elkészült a tészta, ami elválik a tál falától, egy fakanál segítségével hozzáadjuk a mazsolát, vagy a pisztáciát, vagy amihez épp kedvünk van, és egy fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. 
Miután kihűlt, vagy kisikáljuk és forma segítségével a kívánt formákra vágjuk őket, vagy lusta háziasszony módjára úgy csinálunk, mint én: kis hengert formálunk belőle, éles késsel szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, biztonságos távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnek kissé, és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.
Vigyázat, nagyon eteti magát!






Vaniliás porcukorral meghintve tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése