Szal ma ilyen vidam napom van. Azt kell mondjam, nagyon finomat ettem. Azonban mielott a magyar konyhak tunderei rohannanak a hutohoz a kolbaszert, elmondanam, hogy itt Olaszorszagban a kolbasz nem olyan, mint otthon. Eloszor is hianyzik belole a pirospaprika, es a fokhagyma is. Inkabb hasonlit borbe sajtolt, soval borssal izesitett daralt husrudra. Ok lennenek azok:
Szeretjuk grillen sutve is, annyi a baj vele, hogy zsirt ereszt, ami ugye a forro grillsutovel erintkezve elkezd fustolni es egni, en pedig nem szeretem a kajaszagot a lakasban. Ez viszont atszivarog az ajtok resein...es vegem van. Viszont szoszban fozve nem ilyen veszelyes. Nezzuk tehat hogyan is keszul ez az etek:
Hozzavalok:
2 friss kolbasz (kb 160 g)
2 dl paradicsomszosz
1 shalot hagyma
so, bors, olivaolaj
Fel pohar bor (lehet feher vagy voros is)
keves vaj, reszelt parmezan
Ezalatt elkeszitjuk a szoszt, amihez a kolbaszt es a hagymat felszeleteljuk, majd tuzallo tepsiben keves olajon megpiritjuk oket. Ha mar szint kapott a kolbasz is, keves borral felontjuk. Ez gyorsan elparolog, ezutan felontjuk a paradicsomszosszal es egy keves vizzel. (En kioblitem a paradicsomosuveget, es azzal ontom fel, hogy ne menjen karba egy csepp szosz sem). Sozzuk, borsozzuk. Ezalatt az ido alatt megfo a tesztank is. Leszurjuk, ugyelve arra, hogy keves fozovizet felfogjunk. A tesztat visszatesszuk a labasba, keves vajjal es a szosszal magas langon osszeofozzuk. Ha szaraznak itelnek, a fozovizzel higitjuk.
A vegeredmeny nagyon taplalo, hala a husnak. Raadasul nagyon izletes is!
Es micsoda szinek! Imadnivaloan gyonyoru!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése