kedd, november 19, 2013

Daralt huskolbaszos paradicsomos teszta

Ma ugyes voltam, es delre nem tudtam fozni. (Ez nalam azert az ugyes kategoria resze, mert igy kedves parom koteles fozni. Es milyen jo is az, mikor az ember hazajon munkabol, es kesz ebed varja...nemigaz?)
Szal ma ilyen vidam napom van. Azt kell mondjam, nagyon finomat ettem. Azonban mielott a magyar konyhak tunderei rohannanak a hutohoz a kolbaszert, elmondanam, hogy itt Olaszorszagban a kolbasz nem olyan, mint otthon. Eloszor is hianyzik belole a pirospaprika, es a fokhagyma is. Inkabb hasonlit borbe sajtolt, soval borssal izesitett daralt husrudra. Ok lennenek azok:




Szeretjuk grillen sutve is, annyi a baj vele, hogy zsirt ereszt, ami ugye a forro grillsutovel erintkezve elkezd fustolni es egni, en pedig nem szeretem a kajaszagot a lakasban. Ez viszont atszivarog az ajtok resein...es vegem van. Viszont szoszban fozve nem ilyen veszelyes. Nezzuk tehat hogyan is keszul ez az etek: 


Hozzavalok: 
2 friss kolbasz (kb 160 g)
2 dl paradicsomszosz
1 shalot hagyma
so, bors, olivaolaj
Fel pohar bor (lehet feher vagy voros is)
keves vaj, reszelt parmezan

Mint minden  tesztaetel eseteben, itt is eloszor feltesszuk a vizet foni, amit, miutan elkezd foni, sozunk, es beledobjuk a kivalasztott tesztat fozni.
Ezalatt elkeszitjuk a szoszt, amihez  a kolbaszt es a hagymat felszeleteljuk, majd tuzallo tepsiben keves olajon megpiritjuk oket. Ha mar szint kapott a kolbasz is, keves borral felontjuk. Ez gyorsan elparolog, ezutan felontjuk a paradicsomszosszal es egy keves vizzel. (En kioblitem a paradicsomosuveget, es azzal ontom fel, hogy ne menjen karba egy csepp szosz sem). Sozzuk, borsozzuk. Ezalatt az ido alatt megfo a tesztank is. Leszurjuk, ugyelve arra, hogy keves fozovizet felfogjunk. A tesztat visszatesszuk a labasba, keves vajjal es a szosszal magas langon osszeofozzuk. Ha szaraznak itelnek, a fozovizzel higitjuk.

A vegeredmeny nagyon taplalo, hala a husnak. Raadasul nagyon izletes is!






Es micsoda szinek! Imadnivaloan gyonyoru!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése