szerda, november 13, 2013

Padlizsanos csirkehusos wokos egytaletel

A multkoraban sult padlizsant ettunk, grillezett serteshussal, amiben nem volt eleg fantazia ahhoz, hogy idehozzam, annak ellenere, hogy isteni finom volt. A padlizsanokat egeszben betettuk a sutobe, es addig sutottuk, mig rancossa nem valtak. (Mint ahogy az erdelyi padlizsankremhez szukseges) Kivajtuk a belsejuket, mert a padlizsan heja kepes gyomorsavat termelni, es majonezzel osszekeverve alkotta a sulthus koretet. Egy megmaradt. Ebbol tesztat igert parom, megis rizses etelt tett elem ma.
Nincs ellenemre ez sem. Imadom a mindent bele eteleket. Mert minden alkalommal uj izvilagot kapok. Minden tetszik, ami a wokban keszul, mert azon tul, hogy gyors es izletes, nem igenyel hosszu munkat. Ez nalunk alapszempont. :)
A mai ebedunk alapja tehat ez a bizonyos egeszben sult padlizsan volt:


Hat nem gyonyoruseges? Ezen felul volt benne:
1 csirkemell
4-5 szaritott paradicsom
1 cikk fokhagyma
fott basmati rizs
salatalevelek
egesz komenymag es tarkony
szojaszosz
olaj, so, bors

Micsoda izek....
A csirkemellett es a hejatol megszabaditott sult padlizsant is aprora vagjuk. Az olajat elenk tuzon felforrositjuk a wokban, es a csirkemellett gyorsan atpiritjuk benne. Miutan szint kapott, mert kapni fog biztosan, hozzaadjuk a padlizsant, es osszekeverjuk. Ezeknel a recepteknel minden olyan gyorsan tortenik, hogy mielott nekiallna barki is, mindent ossze kell apritani, a rizst fel kell fozni, es utana mar csak kevergetni kell minden hozzavalo hozzaadasa utan.  A tuz nagy langon kell egjen!!
A padlizsan utan hozzaadjuk a rizst is es az aszalt paradicsomszemeket is, megszorjuk egesz komenymaggal es tarkonnyal, borsozzuk, es kicsit sozzuk, mert a szojaszosz is sozott. Gyorsan megint osszekeverjuk, majd utolso lepeskent hozzaadjuk a salatat, amivel mar csak ossze kell forgatni mindent, es talalhato is!




Latjatok azokat a kis fekete darabkakat az utolso fenykepen? A finomsag csucspontja...vagyis azok a reszek, amik a wok falara pirulnak, es ropogosak lesznek. Imadom oket!
Jo etvagyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése