péntek, március 29, 2013

Cornflakes-es keksz

Egy barátnőmnél ettem ezeket a kekszeket először, s annyira ízlettek, hogy úgy döntöttem, itthon is életre keltem őket. Meglepően egyszerű a receptje. Kevés időráfordítás, még nyersanyagban sem bővelkedik, s végre elhasználhattam a régóta itthon álló cornflakeseimet. Nem vagyunk nagy reggelizők, legalábbis kekszen kívül csak kávét iszunk...így szegénykéim ott poshadtak az üveg alján. Jó alkalom volt nekik onnan kiszabadulni.

Hozzávalók:
200 g liszt
50 g étkezési keményítő
150 g cukor
120 g vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
és corn flakes (a legegyszerűbb fajta)


A recept maga is roppant egyszerű. Egy nagy tálban a puha vajat összekeverjük a tojásokkal és a cukorral. Mikor homogén masszát kaptunk, hozzáadjuk a vaniliáscukrot, a sütőport, a keményítőt és a liszt felét. Én eddig a pontig habverővel dolgoztam. Ezután a lépés után viszont jobb kis kacsóinkat használni. Hozzáadjuk a maradék lisztet is, és egy nagyon ragacsos tésztát gyúrunk.  

Egy mélytányérba beleszórjuk a cornflakeset, és két kiskanál segítségével kis labdákat formálunk, amit a cornflakesbe forgatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis labdácskákat, 5 centis távolságra, mert a sütőben dagadnak. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Jobb légkeveréses sütőt használni, de nekünk nincs olyan. Nem gond az sem!


Én az első tepsi megtelte után a maradék tésztába kevertem kis kakaóport, nem homogánre, így márványos lett a tésztám.  

Itt már kezdenek nőni: 


 És a végeredmény:




Egyszerre ropogós és omlós keksz! Imádnivaló!



Agyő fogyókúra!!!




2 megjegyzés: