szombat, február 07, 2015

Macskagyökérpestós napraforgómagos spaghetti grapefruittal

Pastahiányom lehet, mert a napokban ebédre mindig az készül. Mint egyszer írtam már, az a készétel, amiről nem tudnék sose lemondani, az a paradicsomos tészta. Imááááádom! Ettől függetlenül igyekszem változatosan elkészíteni a pastára valót, elvégre van rá lehetőségünk. Annyi módon lehet kondírozni a tésztát, ahány módon csak akarjuk. 
Ez a mai adag macskagyökérből, grapefruitból és napraforgómagból készült. Különleges és ízletes. Lenyugtatott. :)

Hozzávalók (1 főre):
100 g tészta
1 marék napraforgómag
2 jó marék macsakgyökér
fél grapefruit leve
só, bors, olivaolaj
kevés főzővíz

A tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük. Ezalatt elkészül az öntet, amihez a megtisztított macskagyökeret (valeriánát) a mixer poharába halmozzuk, felöntjük a fél grapefruit kifacsart levével. A napraforgómagot egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, a macskagyökérre öntjük, sózzuk, borsozzuk, majd beindítjuk a gépet, és annyi olajjal öntjük fel, ami ahhoz szükséges, hogy krémes, de nem túl finomra őrölt krémet kapjunk. Jó, ha a napraforgómagok nagyobb darabban maradnak kissé.
A leszűrt tésztát egy serpenyőbe szedjük (mint mindig mondom, kevés főzővizet felveszünk), ráöntjük a szószt, és összemelegítjük annyi főzővízzel hígítva, amitől egy nagyon krémes állagú tésztaételt kapunk.
Esetleg friss magokkal gazdagíthatjuk.



A hagyományos pestókhoz képest, itt még a sajt sem hiányzik, így is tökéletes. Nagyszerű ízek. Bátran vágjunk bele, ha alternatív megoldást keresünk a hétköznapi tészták helyett.

2 megjegyzés:

  1. Nekem is pastahiányom van, megint hetente kétszer ennem kell :) Ez is nagyon jó lett !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hetente kétszer? A baj az, hogy én naponta kívánom. De lesz ez még jobb is, igaz? Örülök, ha tetszik. Ha kipróblod, majd mesélj! Puszi

      Törlés