csütörtök, február 12, 2015

Brit scones

Nikikém, itt a helyes scones recept. Az a bizonyos sütőben sült, amit a brittek vajjal és eperlekvárral fogyasztanak reggelire, az ötórai teához, vagy amikor éppen kedvük van hozzá. Bevallom, hogy a napokban sósra és egyáltalán nem csokisra vágytam. A múltkori céklás csokitorta sok volt nekem. Ez a könnyű tésztájú péksütemény eperlekvárral egy igazi manna a reggelikhez, ha olasz férjem egy kicsit különlegesebb reggeli élménnyel akarnám meglepni. 
Nagyon gyorsan elkészül, minden hozzávaló hidegen kell hozzá, így akár reggel is nekifekhetünk, hogy frissen illatozó és még meleg darabokkal kezdjük a napot.

Hozzávalók:
250 g simaliszt
150 ml hideg tej
40 hideg vaj
50 g mazsola
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás a tetejére


A sütőt 220 C-ra előmelegítjük.
A száraz hozzávalókat a mazsola kivételével a robotgép táljába szitáljuk. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, és a linzertészta karral morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a hideg tejet és gyors fokozaton lágy tésztává gyúrjuk. 
Ezután lisztezett felületen kézzel hozzágyúrjuk a mazsolát, és 2-3 centi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
Tojással megkenjük a tetejüket, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Vajjal és eperlekvárral tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése