vasárnap, február 01, 2015

Gyors sügér

Az én drága férjem mikor nekifekszik valamit itthon is alkotni - igen, a chef, akinek a felesége lennék -, akkor mindig kikerekedik valami isteni finom, és mégis egyszerű és gyors, mint ez a sügér is, amit secc-perc ütött össze. Vettünk egy új serpenyőt, semmi különleges, egy szimpla teflon, és ezzel avatta fel. A sügér kevés szálkát tartalmaz, jó húsos, és ízletes.

Hozzávalók:
egy jó darab friss sügér
só, bors, curry fűszerkeverék,
cseresznyeparadicsom
fokhagyma héjastól
olivaolaj

Hogy hogyan is csinálta? Követni nem tudtam, égett a keze alatt a munka: kevés olajat csorgatott a serpenyőbe, a megtisztított halat belehelyezte, beledobott egy marék cseresznyeparadicsomot és pár gerezd fokhagymát, sózta borsozta az egészet, kevés franciaországban beszerzett curry fűszerkeverékkel ízesítette, lefedte, és hagyta pár percig párolódni. 
Mikor teljesen átsült, tálalta. Mivel?
Friss új hagymával. Milyen bizarrnak tűnhet, de milyen finom volt. Valamint itthon sült kenyeret ettünk mellé.
Magyar közönségnek lehet nem elegendő egy ilyen vacsora, de az én hasam már hozzászokott az ilyen tipusú dolgokhoz, és főleg este nagyon hálás az ilyen étkekért. Könnyen emészthető, és az alakunkban sem tesz kárt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése