vasárnap, január 18, 2015

Tápláló avokádós krém a testünkre!

3. gyöngyszem Gabriela Nedoma natúrkozmetikumainak csokrából ez a krém, melynek több felhasználási területe ismert: arc- és testápoló, sminkeltávolító, arcmaszk.
Természetes E-vitamin tartalmával az avokádó vitalizálja és újra bársonyossá teszi a fáradt bőrt. Ezt a bőrkrémet száraz ajakra, sarokra vagy könyökre is kenhetjük. A ghee egy vajból nyert zsiradékfajta, amelyet lassú, óvatos főzéssel szabadítanak meg a víztől, a fehérjétől és a tejcukortól. Kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik, az ajurvédikus gyógyászat valódi életelixirnek tartja, és én is gyakran használom testápolásra. Ebben a házban mindig van ilyen vaj a konyhában. Az avokádó ebben az esetben is ujdonságnak számított nálam, de boldogan fogtam hozzá az elkészítéséhez:

Hozzávalók:
1/4 puha avokádó
30 ml víz
100 g ghee
1 tk citromlé
1 tk méz
csipetnyi só

Melegítsük fel a gheet olvadásig, amíg folyékonnyá nem válik. Aprítsuk fel az avokádót és mixerben pépesítsük a vízzel, citromlével, mézzel és sóval. A pépet keverjük el a gheevel, 10 percig főzzük lassú tűzön, forráspont alatt. Még egyszer tegyük mixerbe, alaposan verjük fel, majd töltsük üvegekbe. 
Hűtőszekrényben 2-3 hónapig eltartható, szobahőmérsékleten 1 hét alatt felhasználandó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése