kedd, január 13, 2015

Banános - mézes arcfrissítő maszk

Másodikként a bőröm fiatalságára koncentráltam ezen krém kiválasztásakor Gabriela Nedoma: Natúrkozmetikumok című könyve lapozgatása során, és azt kell mondjam, azon túl, hogy nagyon hasznos, mellesleg naagyon finom is. Anno olvastam, hogy a bőrünkre csak olyan dolgot kenjünk, amit meg is ennénk, ez a krém pedig tökéletesen megfelel ennek a követelménynek, ráadásul olyan fantasztikus eredményt garantál. Már ki is próbáltuk, és aláírom, hogy beváltja a hozzá fűzött ajánlót és a reményeket is, vagyis ilyeneket tud:

Még a legszárazabb és legfáradtabb bőrt is ragyogóvá varázsolja. Mivel a banán kalciumot, káliumot, magnéziumot és foszfátot tartalmaz, amelyek szintén a bőr természetes nedvesítő faktorai közé tartoznak, a gyümölcs hatóanyagait a bőr könnyedén felszívja. A banán hidratál, zsírosít, regenerál és érezhetően egészségesebbé teszi a bőrt. S ami a legjobb, a megmaradt anyagot elnassolni is egy élmény.

Hozzávalók:
1/2 érett banán
1 csipetnyi himalájai só
1/2 teáskanál méz
1 evőkanál tejszín
50 ml víz

Minden hozzávalót a mixer poharába öntünk, összeturmixoljuk, majd a bőrünkre kenjük. Hagyjuk megszáradni, közben ajánlatos pihenni és kellemes dolgokra gondolni, majd lemossuk. A megmaradt anyagot eltarthatjuk egy napig a hűtőben, de érdemesebb elnyalogatni, mert annyira finom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése