csütörtök, április 03, 2014

Epres spárgás risotto

Nem bírom abbahagyni. Imádom a risottokat, mert gyorsan és egyszerűen tudunk nagyon laktató egytálételt az asztalra varázsolni. Ma a piacon megint találtam zsenge spárgát és ugye eperből már szinte túlkínálat van, persze délről hozzák egyelőre őket, így ez a két frissesség adta a risottom alapját.
Nem kell megijedni, nem édesség lesz belőle, hanem a megszokott risottos sós-vajas-zöldséges ízvilág amit kissé megbolondít az eper.


Hozzávalók:
5 szál spárga
5 szem eper
1 pohár risotto rizs
1 kisebb fej hagyma
húsleves amennyi szükséges
reszelt parmezán
50 g vaj
kevés olaj

Eljárás még mindig ugyanaz, húslevest főzünk, amit én vagy leveskockával vagy vegetával  és szimpla főtt vízzel oldok meg. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy lábasban olajat forrósítunk, megpároljuk benne a hagymát. Ezalatt a spárgákat megtisztítjuk, a csipkés részt csak mosni kell, a lentebbi részét krumplihámozóval megtisztítjuk, meghajlítjuk, ha nagyon hosszúak lennének, ahol elpattan, az azalatti részt nem érdemes felhasználni, túl fás lenne, az afeletti részt karikákra vágjuk. Az epret megmossuk, félbevágjuk, és szeleteljük. A hagymához adjuk a rizst és a karikákra vágott spárgát, jól átkavarjuk, majd felöntjük két szedőkanál levessel. Ekkor adjuk hozzá az epret, és innentől annyi a dolgunk, hogy folyamatosan szedőkanalanként adagolva a levest a rizshez állandó kevergetés mellett készre főzzük a risottot. Ha a megfelelő keménységet elérte a rizs, aminek nem szabad szétázottnak lennie, a risottohoz keverjük a vajat, és reszelt parmezánnal megszórva tálalhatjuk is.




Sajnos ma nem süt a nap, így a fotók az asztalon, benn készültek, és nem látszódik, milyen kellemesen rózsaszínű lett az étel.
Ízre pedig leírhatatlanul finom! 
Sok sikert hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése