kedd, december 24, 2013

Vanilias kiflik vorosafonya es fugelekvarral

Erre a receptre egy lakberendezesi blogon akadtam, aholis a ferfiember, Benedek olyan viccesen fogalmazta meg az elso mondatot, hogy ideznem, mert ilyen szepen en nem tudok irni:
"Olyan egyszerű elkészíteni, hogy azok is nyugodtan nekiállhatnak, akik csak hallottak olyan emberről, aki a testvére kollégájának az unokanénje szomszédja szerint egyszer életében elment egy konyha mellett." (Kopis Benedek - agyasztaltv.blog.hu)

Gyerekkorom teli esteit juttatta eszembe, igy azon nyomban nekialltam az eloallitasanak.
Annyi gondom volt csak, hogy itt Taljanfoldon nincs tejfol. Igy nalam joghurtbol keszult. De otthon ez nem lehet baj.

Hozzavalok a tesztahoz:

1 dl tejfol
1 db tojas
35 dkg liszt
20 dkg ghee vaj
csipet so

En tolteleknek ezalkalommal afonyalekvart es karamellizalt fugelekvart valasztottam, de izles szerint mehet bele dio, mak, gesztenye vagy amit csak kis szivunk megkivan.


Eloszor az osszes hozzavalot jol osszedolgozzuk, atgyurjuk, majd hagyjuk pihenni legalabb egy orat. Ha eleget pihent, kivesszuk a hutobol, kinyujtjuk kesfok vastagsagura. A tesztabol kis negyzeteket majd felezve haromszogeket vagy egy poharral kis koroket vagdosunk, melyek kozepere keves tolteleket teszunk. Ha koroket vagtunk, felbehajtjuk, ha haromszogeket, akkor a csucsoktol indulva kiflive gongyoljuk oket.
Elomelegitett forro sutoben aranybarnara sutjuk oket, majd vanilias porcukorban megforgatjuk es talalhatjuk is. A vegeredmeny nagyon kielegito! Megeri nekiallni es megcsinalni oket. A sok modern suti melle egy oreg klasszikus igazan frissito latvany es iz lehet! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése