csütörtök, augusztus 29, 2013

Vilmanyi langos - szinten eskuvore keszult

Ez egy nagyon nagy kedvencem, es hala istennek fel is kerult az anyukam altal osszeallitott, eskuvon megjelenteto edessegek kozott. Nagy oromomre!!!
O keszitette, en fotoztam, illetve kostoltam. Igy hala a hazautazasom elotti fogyokuranak, volt hova a kilokat rakni = a leadott kilok helyere...
Nos, a recept, hogy itt is megalkothassam paromnak, amire hamarosan sor is kerul, mihelyst hazakoltozik nekem!
Hozzavalok:
a tesztahoz:
30 dkg liszt
8 dkg zsir
2 dkg eleszto
1 dl tej
keves cukor
3 tojas sargaja

a toltelekhez:
baracklekvar
meggybefott
a 3 tojas feherje
15 dkg cukor
15 dkg daralt dio
es meg daralt dio a teszta megszorasahoz

A tesztahoz a langyos cukrozott tejben megfuttatjuk az elesztot, es miutan ez megvan, a tobbi hozzavaloval szepen osszedolgozzuk. Ezt fel oran at pihentetjuk, majd miutan megkeltek kicsit, 3 reszre osszuk, es a tepsi hosszanak megfelelo hosszusagura nyujtjuk. 
Megkenjuk baracklekvarral es megszorjuk daralt dioval. 
A lap mindket hosszabbik vegere szepen elrendezunk egy sor kimagozott, leszurt meggyet.


Ezutan a ket oldalat felgongyolitjuk, annyira, hogy egy ujjnyi resz maradjon kozottuk. 


Ebbe megy aztan a toltelek, ami a kovetkezokeppen keszul:
A harom tojas feherjet kemeny habba verjuk a cukorral, majd belekeverjuk a daralt diot. 
Mind a harom tesztalappal igy jarunk el, s ami jo hir, mind a harom bele fog ferni a tepsinkbe!
Ezzel a dios habbal tehat megtoltjuk a rest, es elomelegitett sutoben aranybarnara sutjuk a sutinket!




Es sutes utan


Igazan izletes edesseg, egyszerre edes es savanykas! Megeri kiprobalni, mar csak azert is, mert ennyi hozzavalobol harom rud sutink lesz! Persze nem tart sokaig, ez garantalhato!
Jo etvagyat hozza!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése