csütörtök, május 22, 2014

Balzsamecet-krém

Hogyan készül a hagyományos balzsamecetből krém? Egyszerűen! Így:

Végy egy adag modenai balzsamecetet (1 liter), egynegyednyi (250 g) cukorral keverd el, tedd fel lassú tűzön főzni, addig, míg felemennyiség nem lesz belőle, és készen is vagy!
Annyira ügyeljünk, hogy a helyiség, ahol készítjük, jóól szellőzzön, mert az ecet párolgása közben erős illatok szállnak fel. 

Mi mindennel lehet enni?
Pl eperrel. Bizarr, de garantálom, hogy működik!
Ill. bármivel, amihez ecetet használnánk, vagyis nyers zöldségek, saláták, párolt zöldségek, húsok, gyümölcsök....
Határ a csillagos ég!






Most nagyon divatosak és épp szezonjuk is van az epres salátáknak, ez jó megoldás lehet a még finomabbá és izgalmasabbá tételükben!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése