szerda, február 27, 2013

Szezammagos keksz Sziciliabol

Valamelyik nap, egyik a sok kozul, ismet edessegre vagytam, s valami olyasmire, ami gyorsan megvan, sokaig elall (megintcsak, ha van ra ideje) es isteni a reggeli kaveval. Igy dontottem emellett a szezammagos keksz mellett. Egyszeru a receptje, a szezammag most az egyik kedvencem, igy osszeallt a kep, megcsinalom.


Hozzavalok:
300 g liszt
120 g cukor
100 g vaj
2 tojas
1/2 csomag sutopor
1 vaniliarud
tej, so, 
es termeszetesen szezammag

Egy talba kimerjuk a lisztet, beleapritjuk a puha vajat, ami nalam ismet Ghee, es osszemorzsoljuk a liszttel, mig egy daras allagu tesztat kapunk. Ezutan hozzaadjuk a cukrot, a vaniliarud kikapart szemcseit, a sutoport, egy csipet sot, vegul a villaval kisse felvert tojasokat. Mindezt kezzel puha tesztava gyurjuk. Ebbol kis kigyocskakat formalunk, amit kb 3 centimeteres darabokra vagunk, szamolva azzal, hogy a sutoben megnonek majd. A kis darabkakat tejjel megkenjuk, s megforgatjuk a szezammagban. En egy cornflakes talba tettem a szezammagokat, s abban forgattam meg a kekszeim.
A sutot kozben elomelegitjuk 180 fokra. A kesz kekszeket sutopapirral belelt tepsibe tesszuk, es 15-20 perc alatt keszre sutjuk. 

Ime a vegeredmeny:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése