péntek, február 15, 2013

Suger krumplibundaban

Ma fincsi halat ettunk es amilyen szerencsesek vagyunk, meg napsutest is kaptunk melle. Szebbet kerni sem lehetne! Szep az elet!





Egyszeru es nagyszeru! Ket sugerfilet vettunk, a tepsi aljara olajat csepegtettuk majd rahelyeztuk a fileket, soztuk, borsoztuk, majd ezekre is csorgattunk kis olajat. Ket krumplit megpucoltunk, vekonyra szeleteltuk majd pikkelyformaban a halszeletekre helyeztuk, erre fekete hawaii sot szortunk, illetve kis borsot is, s megint olaj, s meleg sutoben kb 45 perc alatt keszre sutottuk. Igy, keves majonezzel ettuk. Isteni volt. Ezt amolyan komolyabb etelnek titualom mar, pedig ez sem igenyel nagy energiabefeketetest es idot, meegis olyan finom es igenyes, hogy akar vendegeknek is felkinalnam!

Masik elkeszitesi modja is egyszeru, s talan meg gyorsabb is. Olyan serpenyobe, aminek van fedele is, keves olajat ontunk, erre pikkelyszeruen krumpliszeleteket teszunk, sozzuk, borsozzuk, kis olajat ontunk ra, erre helyezzuk a halfilet, ezt is sozzuk, borsozzuk, olajozzuk, majd ujra krumpliszeletek, ezeket is izesitjuk, s kozepes langon, lefedve addig fozzuk, mig a hal es a krumpli is meg nem fo. Ez ugye a hal vastagsagatol fugg. A krumpli ropogassa sul majd alul, mig fenn megmarad puhanak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése