Erre a reggelikhez nagyon alkalmas tortára innen szereztem tudomást, és ez is viszonylag gyorsan elkészült ebben a nagy csendszünetben. Az elkészítésével és elfogyasztásával nem volt a gond, de nem bírtam ideülni, hogy "papírra" vessem a receptet mások örömére is.
Egy nagyon klasszikus ízvilág, de olyan jól bevált, hogy ha gyorsan akarunk valami finomat, ez nagyon alkalmas lehet rá.
310 g liszt
20 g kakaópor (nem cukrozott)
200 g cukor
140 g vaj
2 tojás
50 g tejszín
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
a töltelékhez:
400 g ricotta/túró
2 tojás
130 g tejszín
50 g cukor
1 citrom vagy 1 narancs reszelt héja
valamint kakaópor a tetejére
A tésztához a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott és kihűtött vajat, azzal is alaposan elkeverjük, beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és legvégül hozzákeverjük a tejszínt is. Sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, azaz kanalazzuk és szépen elsimítjuk, majd addig pihentetjük, míg a krém el nem készül.
A krémhez a ricottát egy villával krémesre keverjük, a tojásokat, cukrot, tejszínt valamint a reszelt citrushéjat is hozzádolgozzuk, majd a tésztára öntjük.
180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb 50 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz kész, ha a torta közepe is szépen felemelkedik. (Ez természetesen miután kihűlt, visszahúzódik.)
Miután kihűlt, kakaóporral meghintjük, és tálaljuk. Ilyen melegben hűtőben érdemes tárolni, mert megsavanyszik, ha nincs ideje azonnal elfogyni.
Kipróbálásra vár.... eltettem :) Nagyon jól hangzik :)
VálaszTörlésNagyszerű Gabi, majd mesélj, milyen lett!
Törlés