Tegyük a tavasz friss virágillatait dezodorba, ha szeretnénk magunkon is hordozni, anélkül, hogy kárt tennénk az egészségünkben mindenféle adalékanyagokkal. A recept szerint bármilyen illatos és nem mérgező virágból készülhet, akár gyümölcsfák virágaiból is. Én imádom a gyöngyvirágot, de azunk nincs, a jázmint és a lila akácot. Ezen legutóbbi virágzása ugyan már a múlté, de ha jól láttam, van egy kisebb rügy az egyik ágon, ami pont elég lesz egy újabb üveg dezodorhoz. A recept roppant egyszerű. Tennivaló sem sok van vele.
Hozzávalók:
1,2 dl víz
egy marék jázmin vagy más illatos virág
1 teáskanál természetes só
1 teáskanál szódabikarbóna
A vizet és a sót egy üvegben összekeverjük, beledobáljuk a virágokat, és három napig állni hagyjuk. Ezután belekeverjük a szódabikarbónát, alaposan összerázzuk, és egy finom szűrűn átszűrjük. Pumpás üvegbe töltjük, és használjuk!
A jázmin tökéletesen az üvegben hagyta bájos illatát, imádom. Olyan finom, és olyan friss! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a lila akácos dezodor!
Szobahőmérsékleten 2-3 hétig eláll, hűtőben tárolva azonban 3 hónapig bírja megtartja frisseségét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése