szerda, április 08, 2015

Retekleveles tészta fokhagymás olajjal

Ma igazán gyorsan kellett ételhez juttatnom a szervezetem, de a hűtő, mint mindig, most is üresen tátong. Volt benne egy csokor retek, meg az elmaradhatatlan parmezán sajt. Kitétel volt ezenkívül, hogy meleg is legyen, amit elfogyasztok, tehát egy szendvics nem jöhetett szóba, de ha szóba is jött volna, kenyér híján....Tészta azonban mindig van itthon. Mivel ma dolgoznom kell, a hagyományos fokhagymás-csípőspaprikás-olajon tészta is kilőve, zseniális ötlet, mi lenne, ha a reteklevelet mondjuk összefőzném a tésztával, és megnéznénk, mi fő ki belőle. Az eljárás az, amit a spenótos tésztához alkalmazunk, csak most spenót híján reteklevélből. Úgyis a kukában végezné otthon, javaslom próbáljátok ki, nagyon finom és izgalmas. 
Nálam készült már pestó belőle illetve risottó. Mindkettő igazán nagyon ízlett. Gond tehát nem lehetett itt sem.
Annyit módosítanék rajta legközelebb, hogy az olajban több friss retket pirítanék meg, mert az is nagyon el lett találva. Mennyi oldaláról ismerem meg most ezt a vidám tavaszi zöldséget.

Hozzávalók (1 főre):
100 g tészta
1 csomag retek levele
két gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
retek frissen
reszelt parmezán

A tésztának feltesszük a vizet főni. Ezalatt átválogatjuk, átmossuk a retek leveleit. Mikor a víz felfőtt, sózzuk, beledobjuk a tésztát, két percig főzzük, majd ezután beledobjuk a leveleket is, egészben. A tészta csomagolásán található ideig főzzük a tésztát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítunk benne két gerezd fokhagymát egészben, illetve néhány szem feldarabolt retket, a megfőtt tésztát erre szűrjük. Átforgatjuk, kissé összefőzzük, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.


 

Sok sikert hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése