vasárnap, április 12, 2015

Két hozzávalós "banános-zabpelyhes" keksz

Gyorsan kellene valami finom, édes de egészséges? Íme a megoldás: banán és zabpehely házasításából gyorsan összedobható kekszet alkothatunk, amit akár fel is dobhatunk hozzáadott szárított gyümölcsökkel, az alap ugyanaz marad, és magában is megállja a helyét. Nem kell emiatt aggódnunk!
Cukor-tojás-vaj-liszt nélkül finomat alapon! 

Hozzávalók:
1 banán
kb 50 g zabpehely
hozzáadható:
kandírozott narancs-citromhéj, csokoládé, kókusz, mandulaszelet, dió, mazsola, szárított gyümölcsök (de ezek nélkül is jó végeredményt érhetünk el)

A banánt villával összetörjük, összekeverjük annyi zabpehellyel, amitől elég masszív állagot érünk el, azaz nem szabad, hogy híg maradjon a "tészta". Nálam pontosan 50 g volt elég, de a banán méretétől függően ez változhat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a kekszeket egy kanál segítségével, kissé le is nyomkodjuk őket, hogy igazi keksz alakjuk legyen, majd a választott adalékokkal gazdagítjuk. Én ma kókuszreszeléket és reszelt csokit raktam rájuk, amit kissé bele is kell nyomkodni a tésztába. Ezután 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és ha letelt a pihentetési idő, 15 perc alatt készre sütjük őket.
Ebből a mennyiségből mérettől függően 5-6 kekszünk lehet, amit aztán egy jól záródó üvegben vagy dobozban tárolhatunk, ha nem fogyna el azonnal! Fogyasztás előtt ajánlatos kissé megmelegíteni őket egy kenyérpirítóban, vagy annak a tetején.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése